خدمات بازرگانی
اسفند 21, 1400

قیر

قیر در حالت کلی به دو صورت وجود دارد.

الف) قیرهای طبیعی: که از معادن به دست می‌آید و شامل قیرهای صخره‌ای که به گیلسونایت (Gilsonite‎) معروف است و قیر دریاچه‌ای که از دریاچه‌های نفتی که در طول سال‌های از زیر زمین به سطح زمین نشت کرده‌اند، به دست می‌آید.

ب) قیرهای نفتی: این نوع قیرها که در میان عموم شناخته شده‌تر هستند و بیشترین کاربرد را در دنیا دارند، دارای انواع مختلف می‌باشند. تمام انواع قیرها از ماده اولیه تولید شده در پالایشگاه‌های نفت با نام وکیوم باتوم (VB) که در برخی کشورها با نام (VR) شناخته می‌شود، تولید می‌گردند.

 قیرهای نفتی به عنوان یکی از سنگین‌ترین مشتقات نفتی (بعد از کک نفتی) می‌باشد، از فرآوری ته‌مانده برج تقطیر در خلاء که در ایران با نام وکیوم باتوم (VB) و در برخی کشورها با نام ته‌مانده وکیوم (VR) شناخته می‌شود، به عمل می‌آید. این فرآورده با توجه به مشخصات و خصوصیات مواد اولیه و نیز مشخصات و خصوصیات مورد نیاز برای محصول مورد نظر، با عملیات‌های مختلف و متفاوت به دست می‌آید که ساده‌ترین و عمومی‌ترین آن هوادهی می‌باشد. برخی از قیرها نیز از اختلاط مواد مورد نظر و با توجه به فرمولاسیون تولید و به بازار عرضه می‌گردد. درختچه قیر که شامل ترکیبات مختلف به دست آمده از آن است در تصویر زیر نشان داده شده است.

کمک احتیاج دارید ؟ با ما در ارتباط باشید